Ekonomi

Yatırımcılardan ’14 Mayıs’ yorumu: Yüzyılın tercihi olabilir

Reuters haber ajansı, Türkiye’de yapılacak kritik seçimler öncesinde en deneyimli yatırımcıların bile piyasaların seçimlere nasıl tepki vereceğine göre pozisyon aldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “krizlerin aşırı kontrol ve nöbetleriyle şekillenen” ekonomi vizyonunun, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki liberal ortodoks ekonomi politikalarına dönüş planıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

‘PİYASALAR İÇİN DÖNÜŞ OLABİLİR’

Gelişmekte olan piyasalar fonu Gramercy’den uzman Petar Atanasov, “14 Mayıs’taki ilk tur ile 28 Mayıs’ta yapılması planlanan ikinci tur arasındaki dönem piyasalar için çok çalkantılı olabilir” dedi. sıkı yönetilen ekonomi

VOA Türkçe’nin haberine göre Atanasov, “Gelişmekte olan piyasalara odaklanan bazı yatırımcılar, bu seçimlerin yüzyılın tercihi olabileceğini söylüyor.”

Citibank, daha yüksek faiz oranları gibi genel kabul görmüş ekonomi politikalarının kararlı bir şekilde uygulanmasının, Türkiye ekonomisine bir yıl içinde 900 milyar dolarlık 45 ila 50 milyar dolarlık yabancı sermaye çekebileceğini kaydetti. Ancak daha kötümser tahminler de var. JPMorgan, ekonomi politikalarında ılımlı değişiklikler yapılması halinde doların 30 liraya çıkabileceğini iddia etti.

‘DOĞRU YAPILACAK EN ÖNEMLİ ŞEY…’

Varlık yönetimi şirketi Ninety One’dan Werner Gey van Pittius, seçimler sonucunda lira ve faiz oranlarında hareket tahmininin “gelişmekte olan yerel pazarlarda bu yıl mutlaka yapılacak en değerli şey” olduğunu söyledi. Fon yönetimi şirketi GMO’dan Carl Ross, döviz rezervleri tükendikçe ve bankalar ile tasarruf mevduat sahipleri üzerindeki baskı devam ettikçe tam anlamıyla bir kriz riskinin ortaya çıkabileceği konusunda uyardı.

‘BAKIM KAĞIDI EVİ’ GİBİ

Ekonominin suni olarak tutulması, enflasyon ve döviz sorunları, sermaye kontrol deneyleri ile ekonominin ip gibi durduğu görüşünü gündeme getiren Arjantin örneğini hatırlatarak, “Bu durum bir nebze ev gibi” sözlerini kullandı. kartlar”.

Ancak Carl Ross, “Mevcut düzenin dört yıl daha devam etmesi, bir Arjantin vakası yaşamaya çok yakın olduğumuz anlamına gelebilir” dedi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu