Haber

MİT ve devlet yetkililerinden yalan ve dolandırıcılıktan 150 yıl hapis istemi

Eskişehir merkezli soruşturmada, kendilerini ‘MİT personeli’, ‘milletvekili’, ‘cumhurbaşkanlığı basın danışmanı’, ‘üst düzey KOSGEB yetkilisi’ ve ‘hükümet yetkilisi’ olarak tanıtan ve işe yerleştirme gibi vaatlerde bulunan 22 kişi 1,5 ay hapisle suçlandı. , kredi çekme, atama ve atama işlemleri. Milyonlarca lira dolandırıcılık yapan 4’ü tutuklu 11 kişi hakkında 10 yıldan 150 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Şüphelilerin talepler doğrultusunda kimlik değiştirdikleri, vaatler karşılığında aldıkları parayı kendi aralarında paylaştıkları, deprem ve seçim bahanesiyle taleplerini soran mağdurları oyaladıkları belirlendi.

​Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin nitelikli dolandırıcılık yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti. Bir süre takip edilen 11 şüpheli, geçen yıl nisan ayında Eskişehir, Uşak, İstanbul ve Şanlıurfa’da düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalandı. Eskişehir’e getirilen 11 şüpheliden Recep Ç., Türker T., İsmail T. ve Okan S. ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ayrıca şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dolandırıldığı iddia edilen kişilere ait silahlar ve suçlayıcı belgeler ele geçirildi.

10 YILDAN 150 YILA KADAR HÜKÜMETLİLERE TALEP

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Hazırlanan iddianameyle şüpheliler hakkında, ‘kendisini banka, sigorta, kredi kuruluşlarının kamu görevlisi veya çalışanı olarak tanıtarak veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söyleyerek dolandırıcılık’ suçlamasıyla Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. ‘. İddianamede; 22 kişi tarafından farklı tekniklerle 1,5 milyon lira dolandırıldığı tespit edilen 11 şüpheliden 3’üne 10 yıla kadar, 2’sine 20 yıla kadar, 1’ine 50 yıla kadar, 1’ine 60 yıla kadar, 1’ine ise ağır hapis cezası verildi. 10 yıl. Bunlardan biri için 70 yıla kadar, biri için 80 yıla kadar, ikisi için de 150 yıla kadar hapis cezası istendi.

DURUMUMDAN DOLAYI MESLEK DEĞİŞTİRDİLER

Şüphelilerin, kamu kurumlarına sınavsız işçi ve memur yerleştirdikleri, görevli memurları istedikleri yerlere atama ve atama işini yürütecekleri vaadiyle aldattıkları belirlendi. İddianamede ayrıca şüphelilerin, kendileriyle iletişime geçen kişilere SGK primleri eksik olan kişileri emekliye ayırdıklarını, icra borcu olanların borçlarını sildiğini, icradan yarı fiyatına otomobil satın aldıklarını anlatarak dolandırıcılık yaptıkları da belirtiliyor. KOSGEB’den büyük miktarlarda hibe ve kredi sağlayarak, bu işlemler için belli bir miktar para aldıklarına inandırdılar. gerçekleşti. Şüphelilerin kendilerini milletvekili, devlet memuru veya MİT çalışanı olarak tanıttıkları, talepler doğrultusunda kimlik değiştirdikleri, vaatler karşılığında aldıkları parayı açık kimlik bilgilerini paylaşmadan paylaştıkları, mağdurların dikkatini dağıttıkları belirlendi. taleplerini sarsıntı ve seçim bahanesiyle dile getiriyorlar. Sanıklar önümüzdeki ay hakim karşısına çıkacak.

(HABER MERKEZİ)

eskil-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu